Derfor bør du felle trær

Store trær og løvverk som skygger for utsikt og sol, kan skape irritasjon både for deg og naboen. Ønsker du å felle trær, anbefaler vi deg å benytte kyndige fagfolk som vet hva de driver med.

Trefelling borettslag
Trefelling i borettslag

Det mange ikke vet, er at man kan felle trær året rundt.

Gamle trær kan skape trøbbel i storm og uvær

Trær som står utsatt til, kan velte i storm og uvær. Trær som velter kan gjøre stor skade på din, og naboens eiendom. De kan også falle over lekeplasser, parkeringsareal og der mennesker ferdes.

Er du i tvil om treet overlever stormen? Kontakt kyndige fagfolk for en vurdering.

Trefelling og stubbefresing i Tromsø

Om du har stubber stående i hagen, eller stubber etter trefellingen, fjerner vi dette med vår stubbefreser. Ved å bruke stubbefreser, beskytter vi hagen din mot unødvendige ødeleggelser som ville oppstått dersom man hadde brukt gravemaskin. Vi freser stubben til under bakkenivå, og kan dekke over med jord om det er ønskelig.

Stubbefresing
Stubbefresing

La fagfolk felle trærne dine

Trefelling er ofte komplisert, og trærne faller sjeldent den veien du ønsker at det skal falle.

Erfarne fagfolk vet å velge riktig metode for å unngå skader på hus og hage. Når man feller trær nære vegger og kraftledninger må man være uhyre forsiktig, sett derfor jobben bort til fagfolk.

Det er også lurt å ta en ekstra vurdering av trærne som blir stående igjen, hvis de har stått i ly fra de andre trærne, kan økt vind være en risiko om treet ikke er sterkt og friskt.

Vi gir deg flisebark etter trefelling

Når vi feller trær eller freser stubber, kan du velge om vi skal la treet ligge igjen slik at dere kan hogge opp egen ved, eller om vi skal ta det med oss.

Alt dette kan du bruke barken til

Barken du får fra egen hage er lys i fargen, i motsetning til den du kjøper på butikken. Det lukter også utrolig godt.

Det er svært miljøeffektivt å gjenbruke restene etter trefelling, og bark har mange gode egenskaper, i tillegg til å være dekorativt.

Flisebarken bevarer fuktigheten i jorden, og hemmer ugress, særlig i kombinasjon med duk. Bark forbedrer jordstrukturen, og passer godt til surjordsbed som har en PH på 5.

Bark og duk hemmer ugress

Det blir stadig mer populært å bruke en kombinasjon av duk og flisebark i hellinger og deler av hagen for å holde ugresset borte. Det skaper et ryddig uttrykk, og hindrer at jorden tørker ut i tørre perioder på året. Flisebark passer også godt til bunndekket i hekker, og rundt busker.

Vi er opptatt av å benytte avfallsprodukter til noe fornuftig, og anbefaler alle å vurdere å gjenbruke bark og flis etter trefelling. Om du ønsker, kjører vi selvsagt vekk flis og bark. Uønsket flis bruker vi gjerne som underlag til skiløyper for maks utnyttelse av ressursene.

Ta kontakt her om du har behov for trefelling eller stubbefresing i Tromsø-området.