Du kan få flisbarken når vi feller dine trær

Vi utfører både trefelling og stubbefresing på din tomt eller uteareal året rundt. Når vi har felt trær kan du selv bestemme om vi skal sørge for bortkjøring, eller om vi skal etterlate flisebark og flishugge trevirket.

Flistipp3Både bark og flis har flere bruksområder i hagen.

Dette kan du bruke flis til

Flis er et naturprodukt som bruker flere år på å brytes ned. Flis kan med hell brukes rundt frukttrær og enkelte blomster og planter. Det kan også brukes til underlag i drivhus, og til gangstier i hagen.

Flis trenger tilskudd av nitrogen for å omsettes riktig, og bør gjødsles med litt kalksalpeter. Om du er bekymret for surhetsgraden i jorden, holder normal kalking for å holde pH-verdien normal.

Flis og bark uten behandling fungerer svært godt i surjordsbed med eksempelvis rhododendron, hageblåbær, pieris, asalea og lyng.

Har du kompostbinge i hagen, fungerer flis og bark utmerket til varmkompost.

Les mer: Miljøvennlig ugressfjerning holder ugresset borte

Vi gir deg flisebarken etter trefelling

Vi kan ta vare på flisebarken slik at du kan gjenbruke den i din egen hage. Flisebarken du får fra egen hage har en helt nydelig lukt, og er lys i fargen, i motsetning til den du kjøper i butikk.

Flisebark har en rekke gode egenskaper, i tillegg til å være dekorativt. Bark bevarer fuktigheten i jorden, og hemmer ugress. Spesielt i surjordsbed gjør bark seg godt.

Les mer: Vi tar vare på ditt grøntareal

Alt dette kan du bruke flisebarken til

Flisebarken du får fra egen hage er lys i fargen, i motsetning til den du kjøper på butikken. Det lukter også utrolig godt.

Det er svært miljøeffektivt å gjenbruke restene etter trefelling, og flisebark har mange gode egenskaper, i tillegg til å være dekorativt.

Barken bevarer fuktigheten i jorden, og hemmer ugress, særlig i kombinasjon med duk. Bark forbedrer jordstrukturen, og passer godt til surjordsbed som har en PH på 5.

Flisebark og duk hemmer ugress

Det blir stadig mer populært å bruke en kombinasjon av duk og flisebbark i hellinger og deler av hagen for å holde ugresset borte. Det skaper et ryddig uttrykk, og hindrer at jorden tørker ut i tørre perioder på året. Flisebark passer også godt til hekker, busker og surjordsbed.

Slik legger du duk og flisebark

Kombinasjonen av duk og bark hemmer ugress, og ser ryddig og pent ut. Fjern først ugress i området du vil dekke. Vi tilbyr miljøvennlig ugressfjerning med Heatweed-metoden.

Legg ut en duk med minst 10 centimeter overlapp i skjøtene for å dekke alt. Fest duken med steiner eller noe annet tungt frem til du får lagt over barkdekket. Husk at flisebark brytes ned med årene, og dekket kan gjerne få påfyll annenhver eller hvert tredje år for å holde seg pent.

Barklaget bør være på 5-7 centimeter.

Ønsker du å plante i området senere, er det bare å koste vekk barken og klippe hull i duken.

Vi er opptatt av å benytte avfallsprodukter til noe fornuftig, og anbefaler alle å vurdere å gjenbruke bark og flis etter trefelling.

Ta kontakt her om du har behov for trefelling eller stubbefresing i Tromsø-området.