Vi fjerner is fra takrenner og snø på taket

Vi hakker is av takrenner, og fjerner snø på tak.

Vi fjerner istapper fra tak i Tromsø.
Før

Istapper er en fare for fotgjengere, dyr, biler og eiendom.

Å ikke fjerne istapper kan føre til bøter og straffeforfølgelse

Som gård- og huseier er du lovpålagt å sørge for klar merking og  fjerning av istappene.

I Politivedtektene for Tromsø kommune, § 12 står det:

«Når snø eller is truer med å falle fra hustak mot offentlig sted, skal eieren straks sette opp avvisere som gjør det tydelig at ferdselen er forbundet med fare eller ulempe og snarest sørge for at taket blir ryddet. Avvisere settes opp slik at de også registreres av blinde og svaksynte.»

Når våren nærmer seg og snø og is smelter utgjør det en ekstra stor fare for forbipasserende.

Vi fjerner istapper i Tromsø. Se før og etterbilder her.
Etter

Vi hakker is og fjerner snø på tak

Med tak opp til seks meter kan vi fjerne istappene fra bakkeplan. Er taket høyere enn dette, benytter vi lift for å nå overalt. Vi er svært opptatt av våre ansattes sikkerhet, og bruker teleskopskaft for maksimal trygghet. Selv med sikkerhetssele kan arbeid på et glatt, vått og isete tak innebære fare. Med teleskopskaft når vi dit vi trenger.

Les mer: Vaktmestertjenester på vinteren

Istapper kan være et sykdomstegn

Om du har mye istapper på taket ditt kan dette skyldes at utluftningen eller isolasjonen er for dårlig. Er taket ditt i tillegg dårlig isolert, risikerer du at snø og is renner inn når det smelter og skaper store og kostbare vannskader på loftet ditt.

Gamle eiendommer har ofte dårlig isolasjon på tak, og istapper er en vanlig utfordring. Har du derimot et nytt hus, oppført etter 1987, og er plaget av dette kan det bety en feil under oppføringen av boligen.

Ta ansvar for din bygård, hus eller eiendom og sørg for å fjerne istappene slik at ditt bygg ikke utgjør en fare for andre.

Kontakt oss for en hyggelig og uformell prat! Vi inngår faste eller sporadiske avtaler om istappfjerning og måling. Hyppighet blir vi sammen enige om.